Selecteer een pagina

Omzet verhogen via je website

Je hebt de keuze maak gebruik van Google of laat je deze potentiële klanten over aan je concurrenten!

Niet overtuigd, lees dan zeker verder ons artikel na, dan ga je begrijpen waarom je positie binnen Google Nu Net Wel Belangrijk is en kan zorgen voor een groei van je omzet!

 

Welke Type klanten kan ik dan via Google bereiken?

  • Adverteren is een kost die we graag zo laag mogelijk houden, toch?
  • We willen klanten bereiken die reeds de nood hebben aan ons product en op zoek zijn naar ons product, niet dan?
  • Klanten die willen overgaan tot de aankoop van ons product, dat zijn de klanten die we zoeken.

 

Verkoops beslissing van een klant

Met gewone marketing ga je iedereen die ook geen interesse in je product heeft benaderen, niet iedereen heeft immers op het moment van je reclame actie jouw product nodig. De klanten die wel gaan kiezen voor jouw product overlopen volgende stappen vooraleer ze een beslissing nemen tot  aankoop.

bewustzijn Een klant dient bewust te zijn dat het artikel nodig heeft.

Interesse Nadat de klant bewust is van het artikel dient zijn interesse hierin opgewekt te worden.

Beslissing Klant beslist dat hij voldoende interesse heeft en dus verdere actie gaat nemen.

Actie De klant gaat op zoek naar het artikel dat hij wilt aankopen

Hierin verschilt je actie op Google net. De klant die op zoek is via Google is in het Actie stadium, die dien je zeker te bereiken.  Met een goede positie binnen Google bereik je deze Klanten. 

Heb je al een zicht op hoeveel bezoekers en van waar je bezoekers op je website komen? Nog niet lees dan zeker eens ons artikel over Google Analytics een goede tool om zicht te krijgen op wat de bezoekers van je website nu net doen.

Genoeg theorie hoe bereik ik nu deze klanten?

Lead Generation via Google

Waarom is lead generation interessanter via Google?

De grote meerwaarde dat Google je kan bieden is dat de klanten die via Google op je website terecht komen al de behoefte en nood hebben aan je product deze klanten zijn immers reeds in het actie stadium. Nu is het een kwestie van deze naar jouw website te leiden en van daaruit te overtuigen dat jij het juiste product hebt voor hun.

Bewezen:  “hamburgeronwheels.be”  bereikt 95% van zijn klanten via Google. Veelal zijn hun opdrachten in Vlaams-Brabant, Antwerpen, Brussel en Limburg.   Zelfs 99% van hun klanten genereren ze via lead forms op hun website.

Hoe kan ik Lead Generation in werking zetten voor mijn website?

Zoek machines geven je de mogelijkheid om leads te verkrijgen op 2 manieren

  1. Organische zoek resultaten: links naar gerelateerde websites gebaseerd op de zoekterm of keyword. Deze resultaten zijn gebaseerd op zoekmachine algoritme.  Gratis hiervoor betaal je niets bij Google
  2. Betaalde advertentie: links die bovenaan in de top boven de organische zoekresultaten verschijnen. Je betaald per click en deze kosten kunnen hoog oplopen. Betalend hiervoor dien je Adwords van Google te gebruiken.

Wil jij ook gratis de top 10 bereiken van Google organische resultaten?

Dat kan daarvoor dient je website allereerst SEO vriendelijk te zijn.

SEO vriendelijk wat betekent dit nou?

SEO of  Search Engine Optimalisation oftewel je webpagina zoekmachine vriendelijk maken.

Iemand geeft een zoekopdracht in bij Google, Google’s zoekmachine gaat dan na welke websites ze in het verleden gecrawld hebben en het best beantwoorden aan de vraag van hun bezoeker.

Google crawled je website en slaat deze informatie op. Ze bepalen dan over welke onderwerpen je website gaat.   Op dat moment dient je website geoptimaliseerd te zijn voor datgene waarvoor jij bezoekers wilt ontvangen.  De beter je website scoort bij het crawlen de hoger je positie in Google.

Terwijl Google alle websites crawled vinden ze ook links naar bepaalde websites. Als er naar een bepaalde site veel links over een bepaald onderwerp bestaan, dan gaat Google ervan uit dat deze pagina een autoriteit moet zijn op dit onderwerp.

Logische gedachte, ga jij links op jouw website plaatsen naar slechte websites, dacht het niet! Dus ook Google denkt zo.  Uiteraard weet Google ook dat dit misbruikt kan worden en heeft in zijn algortime een beveiliging hiertegen. Dus begin zeker niet honderden links te plaatsen naar je site, als je niet weet waarmee je bezig bent. Het resultaat zou dan eerder negatief zijn. Wil je meer info lees dan zeker ons artikel over linkbuilding.

Doelstelling SEO  zorgen dat jouw webpagina blijvend in de organische zoekresultaten verschijnt.

Wat kan goede SEO van mijn site dan opbrengen?

Zoals we al eerder verteld hebben als je in de TOP 10 van Google terecht komt, dan krijg je bezoekers op je website die op zoek zijn naar jouw product. DIt zijn de klanten die iedere ondernemer wilt bereiken of niet dan?

 

Ik wil startten met het verhogen van mijn omzet!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.